torsdag 14 maj 2009

Och göken han gal!

I morse var jag vaken klockan tre, det var fortfarande mörkt ute....så kom det första fågelkvittret. Koltrasten...så försiktigt. Det ljusnar och fågelsången ökar och ökar! Och där....mitt i all fågelsång:
- Ko ko! Ko ko!

Det är något speciellt med göken, trots hans förökningsmetoder och äggläggning!!

15 kommentarer:

Uttan sa...

Ja jag är väldigt imponerad av alla fina fåglar vi har i vårt vackra land.I dag har jag studerat en större hackspett som ivrigt hackade i sig av jordnötter som vi har ute.Vi har faktiskt lite mat ute nu också bara för att vi tycker om att ha besök av de små liven.
Göken hörde min man häromdagen, faktiskt kl 3 på morgonen när han åkte till jobbet så det är alltså då den är pigg och vaken....
Visst du har så rätt det är nått speciell m göken...

Ha en fin dag!
Kram!

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Lotta.
Ja visst är det något speciellt med göken, den hörs ju inte på vintern, det är en flyttfågel och sen har man minnen av det där ljudet, det är så härligt, min man brukar locka till sig göken han kan låta som en annan gök och då blir den nyfiken.Den kommer visst för att den tror att det är en annan rival som låter.
Du var en morgonpigg person.
Tack för din kommentar, du är en intressant person.
Tack för tipset om boken, till vintern så hinner jag nog läsa.Det ska bli intressant.
Vi har dock ännu inte hört göken här.Men isen har gått och det är helt underbart att se öppet glittrande vatten igen,på kvällen så är det olika skådespel av färger nästan var kväll.
Kram vi hörs Zara

Tina sa...

Hej min morronpigge vän!! Tänk vad vi missar när vi sover!! Har inte riktigt tänkt på det innan!! Ja, visst är det helt underbart med alla fåglar som sjunger i stämmor!! Det är verkligen tröstande i en svår stund, avstressande i en stressad stund & väldigt upppiggande i en tröttsam stund! Tänk vad dessa djur gör för oss människor!!!
Hoppas du mår bra & att du får en toppen dag!!!!
Love Tina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har också hört att det kvittrar på nätterna. De kvittrar i sömn, eller? Läste någon stans att de tränar sitt kvittrande på nätterna?! Men att du hört Göken, kanske jag får höra den på Ön nu till helgen. Lejonet köpte jag för ca 6 år sen, det kommer från Holland. Köpte det genom en firma i Sthlm, det var inte så vanligt med näthandel då. Så jag minns inte vad firman hette.
Ha det gott
Kram till dig
AnnaMaria

Unknown sa...

Jag tycker det är nått visst på våren när man hör första göken. Då vet man att sommaren är nära. Tack för ditt fina svar. Jag föll direkt för din utmaning. Kändes så självklart :)

Ser verkligen fram emot utb.helg i Gbg. Det är Petra Eksmyr och Yvonne Broman som är våra underbara lärare.

Ha en härlig dag och trevlig helg
Kram Maria

Mejrams! sa...

Ja, tänk det gjorde jag också, hörde göken. Koltrasten är en riktig rackare att snacka, undrar när den sover. Snackar sen kväll och riktigt tidigt på morgonen.

Nu gjorde du det Lotta! Tack för de goda orden, de värmde!/Merja

Birgitta sa...

Hej min mogontidige vän!
Jag har inte hört göken än. Men igår kom svalan hit och då är det väl sommar.
Idag hade vi besök av två tranor som spatserade alldeles utanför och dessutom var det ett par till som flög över här. Jodå, fåglarna kvittrar så fint här också.
Vi hör mest när våra hundar skäller på natten och det är ganska irriterande. De är i hundgård och antagligen smyger räven utanför och retar dem.
Ha en trevlig kväll.
Kram Birgitta

Tingeltangel sa...

Jag tror inte jag hunnit höra göken än i år. Men visst är det underbart med alla fåglar som kvittrar tidigt om mornarna. Det ger vårkänsla.

Vit som snö sa...

Det är ljuvligt med fågelsång!
Men jag undrar vad du gjorde uppe den tiden...?!
Förra sommaren hade vi en gök i stugan som nog inte var normal, man brukar ju oftast bara höra dom men han flög mellan hustaken hela sommaren. Verkade helt ensam o det var riktigt sorgligt.
För visst är den speciell göken.
Kram Cilla

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Här är helt fantastiskt nu med ljuset och grönskan som smyger sig på. Just nu halv 10 är det ca +12 grader ute, kanske lite kallt men idag har solen gassat!
Fåglarna sjunger hela tiden. Bor nära ett skogsområde, härligt!
Bloggkramen
Carin

Charlotta sa...

Härligt att hitta en själsfrände bland bloggarna. Jag har lagt din blogg bland mina favoriter så jag enkelt hittar hit och kan ta del av dina naturupplevelser. Du har ju också så kloka tankar om livet. En härlig blogg att låta sig inspireras av.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Göken hörs sällan eller aldrig här, men koltrasten...den förgyller våra liv med sin ljuvliga sång. Kan inte tänka mig ett mer vår-sommar-likt läte, det bara spritter till i kroppen första gången varje år som jag hör sången.
Solskenshälsningar
Lydia

Lovisa Månson sa...

haha, här gökar det också! Vad säger man, västergök är bäster gök? kram!

Rummet för välbefinnande sa...

Oj, så tidigt du vaknade.....
Själv har jag unnat mig några mornar då jag sovit länge och det har varit medicin för mig.
Nu är jag på benen igen och det är skönt. Tar det lite varsamt fortfarande, men några timmar i affären blir det. Så är det att ha eget :-)

Somnar så gott så gott till skivan. Den snurrar på varje kväll i stort sett!

Önskar er en fin helg!
Kram Mia

Sussi sa...

Vad roligt att du tyckte om hissgardinen, det är så kul om man kan inspirera nån!
Kära minnen ska man vara rädd om och vårda ömt...
Fågelkvitter påminner om vår och sommar. När jag läste din blogg så blev jag sugen på att gå ner till ett naturreservat i närheten av oss och titta och lyssna på fåglarna, (där brukar fågelskådarna hålla till) kanske det blir det i helgen?!
Tingeling Sussi