måndag 14 mars 2011

Jag inser......

...att jag är oerhört priviligerad.
Jag är normalt sett frisk per definition......

..men i lördags drabbades jag av ett ryggskott...och attans vad jag tycker synd om mig själv.

Tills jag sansar mig och istället sänder en tacksamhetens tanke att detta är ett synnerligen sällsynt fall. Jag kom till det här jobbet för 13 år sedan och på den tiden har jag varit hemma sjuk bara två gånger. Ena gången hade jag fått en muskelbristning i vaden och den andra hade jag 40º feber.Nu blir det tredje gången. Gillt?

Ett hjärta från en saknad hjärtevän. Härliga Gudrun har gjort detta underbara hjärta som jag köpte av henne till 14.e februari. Jag tittar på det och sänder varma tankar till henne och förstår att hon gör något härligt av tiden som hon använder på annat sätt än att blogga. Jag förstår henne....det är ju därför min blogg ligger i malpåse och endast då och då uppdateras.

Även jag har fallit till föga. Kopp från 054 i Karlstad. Men min kopp är mest till lyst. Jag är lite petig med hur kaffet smakar i mina koppar.
En virkad sjal i mina färger. Gjorde den förra veckan. Min mammas gamla hattstock hittade jag när jag var hos pappa senast. Huvudstorlek 54! Kan tyvärr inte använda den om jag skulle vilja leka modist. Har allt större hôvve än så! men som modell åt min sjal duger den.

Jag ska ta tillfället i akt. Lyssna till kroppen och sitta med en stickning i händerna. Njuta av varje maska och varje varv och inte hela tiden känna mig jagad att bli klar. Handledsvärmare med volanger. Köpte garn och mönster på Fårfesten i Kil. WoW säger jag bara. Synd att jag inte hann mer än rusa igenom den. Nästa år hoppas jag att jag är hemma så att jag kan gå på flera intressanta kurser.
Kunde inte låta bli! En helt underbar julros! Den får stå i mitt fönster i väntan på att jorden blir varm nog att härbärgera den.
...när jag tar en paus i stickandet drömmer jag mig tillbaka ca två år. Vår paradissemester!

Kramar
/Lotta

24 kommentarer:

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Ja, det gäller att ta hand om sin tid som man själv vill och inte känna stress och förväntan, men inte så lätt. Hoppas att du är på bättringsvägen från ryggskottet.
Själv fick jag en liten bacill i magen.....då förstår du!
Ibland känner jag också att jag ska ta bloggpaus, men bloggar inte varje dag.
Ha det så gott och hälsningar
Carin

Bertil sa...

Längtar tillbaka till Mexiko

Min Skattkammare sa...

Mexico låter spännande och exotiskt! Deesutom skulle jag kunna göra mig förstådd på min någorlunda spanska. Då är det extra trevligt, man kommer lite närmare människorna.
Behöver ni en tolk nästa gång?! ;o)
Vackra saker du visar...hjärtat är sött.
Bloggen slukar tid, så är det. Men det är så härligt att få dina påhälsningar! Om det blir sällan spelar ingen roll. :o)
Ta det lugnt och låt inte kraven få sista ordet nu!
Kram Kicki

Min Skattkammare sa...

Ay...que lastima!
Entonces no será ningún idéa que voy con ustedes a Mexico.
Ahora podemos tener secretos nuestros aqui en el blog! ;o)
Hasta luego!

Birgitta sa...

Hej Lotta! Roligt att se att du skriver lite ibland, men tråkigt att du fått ont i ryggen. Jag vet hur det känns. Vilken fin sjal du virkat. Helt i mina färger.
Så du hann med ett varv på Fårfesten. Visst var det fint och mycket att se. Du får se till, att vara hemma på sportlovet nästa år, så du får mer tid på dej där.
Idag har vi så fint väder med solsken och takdropp, men mycket snö på marken. Jag väver paneler och snart blir det ett nytt mönster. Måste ju testa lite också.
Nu får du njuta av dagen.
Kramisar Birgitta

Gudrun sa...

Hej Lotta!
Hoppas du blir bra snabbt från ditt ryggproblem.
Så fint du stickar, bra att du kan ta det lugnt. :)
Ja, hälsan är något att vara så tacksam över, oftast har man inte vett på att riktigt värdesätta den förrän något problem dyker upp och man inser vad man haft.
Stor kram till dig.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Din arbetsgivare måste vara nöjd, det var väldigt lite sjukfrånvaro.
Ryggskott är inte och leka med, tar ju både tid och gör ruskigt ont. Tur att du kan sticka, annars kan det bli lite tråkigt.
Var rädd om dig
Varm kram
AnnaMaria

Charlotta sa...

Det är ok att tycka synd om sig själv när man har ryggskott. Aj, aj bara rädslan för att det ska hugga till igen gör ju att man blir helt handikappad. Men det går ju över som tur är, även om det gör ont under tiden.

Hoppas du snart klarar av dina morgonpromenader igen. Du inspirerade mig till att börja med detta och tyvärr måste jag medge att jag inte klarat av det under höst och vinter, men nu är det vår, ganska ljust på morongen och isfritt på vägarna - så det är dags igen att planera in en promenad före frukost.

Även om du inte är ofta på bloggen så är din ord alltid vänliga, vackra och inspirerande.

Jag önskar dig tillfrisknande och en underbar vårmånad att njuta av livets återkomst i naturen.

Min Skattkammare sa...

Tack Lotta för dina uppmuntrande idéer! :o)
Kraaaam och godnatt!
Kicki

Ninne sa...

Aj aj vissst får du tycka lite synd om dej själv. Det gör ju så ont emellan o så vågar man inte röra sig riktigt si o så --då kan det "smälla" till igen. Den bästa trösten är att det GÅR ÖVER o skönt att du kan sticka .. Ta nu den lilla lugna, så ska du se att snart är persen över o du kan fortsätta kanske t o m komma ut i ett VÅRLIGT landskap.

Mejrams! sa...

Ibland talar nog kroppen om att nu så är det dags att ta det litet lugnare. Kan det vara så i ditt fall tro? Har fått för mig att du kör i 110 knyck! Hoppas att ryggskottet har lättat nu. Skickar dig en bamsekram!/KRAMEN

Anonym sa...

Blir så glad när jag tittar in i din malpåse och hittar ett inlägg! Men inte kul att ha ont i ryggen, fråga en ofta drabbad medsyster. Att vila och inte få göra något alls är inte lätt för oss sjuor. Läsa, sticka och se repriser på tv... känns inte kul efter några dagar. Men... det gäller att ha fotbojan på (eller ryggbojan snarare) så länge man står ut. En dag känns det bättre! Men det är DÅ som det farliga börjar för man tror lätt att man klarar mer än man kan. Så låt ryggen ha sin tid, bit ihop och försök att se ljuset i tunneln!

Kramar Eva-Mari

Mejrams! sa...

Tack söta Lotta för de fina korten som kom idag! Precis i min smak och tankeordet är helt rätt. Ett av korten ska få pryda köket, passar så bra in med sin vackra färg.
Är det egendesignade kort tro? ...och du som inte gillar orange!
Du spred värme över min dag!/Storkramen till dig från mig!

annika sa...

Så det är det här du gör i malpåsen....kul saker. Jo det gäller att befinna sig här och nu...att vara i nuet...vara i det man gör.
Fint med handledsvärmare med volanger....volanger har jag runt midjan och ibland träningsvärk i dem i min iver att få bort dem...det skriver Caroline i Lillans tuva.
Men visst ska man vara ödmjukt tacksam för att man sluppit ha sjukdagar. Det är nog få förunnat att ha klarat sig såsom du har gjort. Njut av det och livet.
Härliga minnen som du har att blicka tillbaka på.

Kram

Vit som snö sa...

Hej Lotta.
Vad härligt att du är i handarbetstagen:) Jag hoppas såklart få se din egendesignade tröja! Förstår att den är jättefin!
Och handledsvärmarna också:)
Så du fnissar åt mina färgstänk:)))
Jaa, såå sprakande är dom ju inte...;) Men snart kanske jag visar mitt o tjejernas senaste tilltag... Då snackar vi FÄRG:)
Joo tack, 40-årsfesten var supertrevlig! Härlig stämning o massa nya glada ansikten:) Kul!
Du läser nog rätt mellan mina rader...det blåser en del förändringens vindar. Tack för dina tankar:) Det värmer!
Ha en riktigt fin helg!
Själv åker jag tidig morgon till Luleå. Jag ska besöka en väninna som jag pluggade med i Uppsala. Ska bli jättekul:)Liite bloggpaus (mer o mindre ofrivillig) blir det för mej också mellan varven numera, jag behöver tiden till en del annat.
Men jag blir alltid lika glad för dina rader:)
Sköt om dej vännen! Kram Cilla

Lenemora sa...

Hei!
Så heldige dine nærmeste er, som får diskkluter av deg hver jul!
SJalet du viser frem er nydelig, du er virkelig flink med hendene, vakker farge var det også.
Tenk at du ikke har vært sjuk mer enn 2 ganger frem til nå på så mange år, så bra! Arbedisgiveren din må være superfornøyd.
Ønsker deg virkelig god bedring i ryggen!

Klem Lenemora

promenader på landet sa...

Hej goa Lotta och tack för omtanken om min onda nacke! Nej ryggskott är inget vidare heller hoppas du är bättre nu! Må så gott och hoppas att du också har lite vår hos dig! Kramar från vännen Maria

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Lotta.
Tack för en som vanligt fin och lång kommentar, som glädjer mig oerhört mycket.
Vad fint hjärta hon har gjort till dig.
Din sjal är superfin, vad duktig du är.
Sen så ovanligt att du inte varit borta från jobbet mer än två nu tre gånger på 13 år, sanslöst, vad duktig du är.
Känner också igen mig, på hattstorlekar, har stort huvud, min farmors hattar var pyttesmåa.
Så till ljuskronan.
Gör så här sänd mig först dina bilder på hur din smak är, och det som du gillar, så ska jag skissa på en ljuskrona, så får vi se hur det går.
Så hör jag av mig, när jag funderat på nåt förslag, så får du kolla.
Hoppas du får en fin vecka, i dessa underbara vårtider.
Skicka upp fåglarna, men vi har inget öppet vatten än för svanar, men snart.
Låter gudomligt.
Ps, saknar dig i bloggisvärden.
Kram Zara

Anonym sa...

Tack för kommentaren, rara du. Ja, nog kan man häpna över kvinnokraften som resulterat i denna duk. Den är så använd och tvättad och förmodligen hårdmanglad så på vissa ställen är linnet så tunnt så tunnt. Därför använder jag den bara vid speciella tillställningar... som min egen födelsedag, haha. Men jag får ju räkna med en tvätt efter varje gång... spill och tappade tårtbitar ingår i livet...

Kram och må gott min vän.
Eva-Mari

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad härligt att hitta en kommentar från dig, så glad jag blev=) Usch vad tråkigt med ryggskott, har inte haft det själv, men en vän och det var inte roligt. Jag saknar också Gudrun och hennes kloka inlägg och bilder på nya vackra alster i keramik.

Meeeen så mycket fint du stickar och virkar, sjalen är underbar och härliga färger. Det är verkligen rogivande med en stickning eller virkning i händerna. Någon gång lyssnar jag på en bok samtidigt.

Önskar dig fina dagar! Må väl!
Kram,
Regina

Vit som snö sa...

Tack Lotta för dina gulliga rader:) Joo det var en trevlig helg med massa shopping(en del färgglada kläder:) och mys.
Nu är det lite ruschigt här ett tag men jag ska försöka göra ett blogginlägg i afton eller imorrn... och tro det eller ej-men det visar faktiskt färg!! En fin bloggvinst:)
Jag tycker ditt påskris låter vackert! Själv har jag bara hunnit åstadkomma en bukett med björkris än och den går i brunskalor. Men påskpynta ska jag absolut göra, jag ska faktiskt vara helt ensam hemma heeela påsken så lite piffigt kan man ju få ha det då:)
Jag ska jobba en del också, i övrigt bara greja på hemma, det känns faktiskt skönt! Jag får ju min semester i maj:)
Nu ska jag ila till jobb.
Ha en fin dag! Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Lotta
Var inget kul alls imorse när det började snöa, nu är det bättre. Hoppas att det kommer riktig värme snart också. Brukar kika efter dig när jag är ute på lunch.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Lotta.
Vad bra, då väntar jag på bilder, du har ju min e-post adress.
Ni fick visst snö, men den försvinner nog snart.
Om du visste hur jag ser ut när jag målar, och golvet, om jag inte har tidningar.
Ja då hörs vi.
Kram min vän Lotta.
Zara

Viola sa...

Hoppas att vilan gav resultat och att du nu mår bra igen, underbar sjal du gjort, så vackra färger, ha det gott, kram