tisdag 1 februari 2011

-Volangen ja........

...just så sa hon, expediten i butiken.

Jag har nyss införskaffat ett par nya jeans. Jag ville gärna att de skulle "hålla in kulan" en del och jag hittade ett par som jag tyckte var bra.

-Hur känns det? frågade expediten.
-Ganska bra, sa jag, men det är ju det här.... sa jag och lyfte lite generat på tröjan....
-Volangen ja.... sa hon då och log.

Precis tänkte jag, det är just det...men ack så poetiskt det lät.....en volang *ler*

I vår lokala tidningen är det många och långa reportage om viktminskning med hjälp av LCHF. Kostdoktorn Andreas Eenfeldt arbetar ju i Värmland och röner stor framgång med sina tankar och idéer. Mothugg får han och själv vet jag inte riktigt var jag står........

...klart är dock att den där volangen snarast bör förpassas till förgängligheten och jag är beredd att testa dieten en tid. Inga utfästelser lämnar jag, inte heller offentliggör jag storleken/tjockleken av volangen. Jag är inte lika kaxig som Eva-Mari på bloggen Vårt lilla röda hus var förra året, men Eva-Mari, ditt smörblommeprojekt har funnits i mina tankar ända sen förra året då du var så duktig och fixade åtminstone 50% av ditt mål. Jag kan nämligen inte längre gömma mig bakom:

en mormor ska ha en mjuk mage

någon gräns får det allt finnas.

Igår fick jag lust att göra något av lite överblivet garn, så jag stickade den här tröjan. Det blev ju lite hipp-som-happ som synes, men den kan ju duga när våren kommer och den lilla ska börja hjälpa mor och far med trädgårdsskötsel.


Vår lilla Blyerts växer och frodas........han kurrar och kryper upp i knäet och oxytocinet sprutar runt, runt i kroppen.

Kramar
/Lotta
ps. Någon undrade över BETT. Det är en IKT- (informations-och kommunikationsteknologi)mässa med pedagogisk inriktning. Nymodigheter visas, inspiration hämtas. Själv hamnar jag oftast dreglande i Adobes monter och nu har jag fått köpa CS5. WoW lyckliga jag, en Wacom-bräda har jag också köpt, men inte hunnit testa än..... ds

13 kommentarer:

mysiga heestrand sa...

Hej Lotta!
Trevligt att se dig på bloggen igen.
Volanger kan ju vara fint, men jag håller med dig att man vill kanske inte ha dem runt midjan. Jag har nyss införskaffat ett Gåband som jag hoppas hjälpa mig att kanske bli lite smalare runt midjan. Det gäller att inte tappa sugen utan gå varje dag. Vilken fin tröja du stickat till den lilla tjejen. Själv har jag stora barnbarn och det blir inte stickat så mycket här längre.
Kram och ha en fin dag
Marita i Heestrand

Känslans väg sa...

Kram på dig Lotta. Du kan allt konten att lyfta mig till skyarna du *ler*
Ja, det var synd att det inte passade, men det kommer att bli fler tillfällen att ses framöver, det vet jag.
Du vet, när tillfället ges grabbar vi det helt enkelt.
Vet att du kommer att älska mitt nya ställe *ler*

Volanger - ja, det har jag allt förärats med jag också...

Ha en fin dag!
Kram Mia

annika sa...

Vad vore livet utan volanger :)
Periodvis försöker jag minska mina men det är så tålamodskrävande.
Tröjan är supergullig till den lilla finingen.

Nej jag gick aldrig på Hindermässan eftersom jag inte hade något särskilt att handla.
Kram

Lilla Huset sa...

Så liten han ser ut raggmunken, ja Blyerts alltså, Fråga mig inte varifrån raggmunken kom, det fanns bara där spontant. Himla söt är han och Blyerts, vilket passande namn.
Ja du Lotta, trädgård kommer jag säkert att sakna när våren kommer. Just nu går det bra men vi får se längre fram och skulle längtan bli för stor, ja då får vi köpa hus igen men med liten trädgård./Kramen

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kampen pågår här också, har tänkt att jag ska smalna av lite. Idag gick det åt pipsvängen, en arbetskompis hade fyllt år och bjöd på den läckraste kaka!! Men i det stora hela är jag duktig, kör någon sorts kombo-variant av olika metoder. Har du stickat en tröja på bara en dag! Det var snabbt, jättefint mönster.
Ha det gott Lotta
Kramar
AnnaMaria

Snickaregården sa...

Roligt att se dig här igen :)

Volanger har vi nog lite till mans tror jag... både på gott och ont. Kampen pågår även här.

Kram Maria

Anonym sa...

Inte har väl du några volanger...? När skulle du ha fått dem? Och i så fall finns det ju bara lite mer av dig att älska.

Kram
Maria

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Heeejsan Lotta!
Åh suck, så fint tröja du fick till där...här har du en som inte kan fixa en maska.
Och Blyerts, sååå söt...vi har också skaffat en kattunge...eller iallafall en kattungdom. Så himla livat det blir med en gång.
varmkram Lydia

Vit som snö sa...

Hej Lotta. Du ger mej alltid såna fina kommentarer, tack snälla!
Jaa, var får jag min energi och kraft ifrån.. det undrar nog fler... Den bara finns där helt enkelt, jag mår bäst om jag får fara runt som en iller;) Så just nu i förkylningstid när jag ska hålla mej lugn...jaa, det är ingen favvotillvaro:) Men förmodligen kroppens sätt att säga stopp...jag glömmer att jag är 40 ibland;)
Volanger ja.. Vackert ord på våra mjukdelar;) Jag läste faktiskt Andreas sida häromdagen, det låter ju verkligen effektivt... Spännande att du provar. OM det blir succe kan du väl ge mej en smygkommentar om det;)
Jag rasade ju ganska mycket i vikt 2010 av olika skäl och har haft såå dålig aptit men nu när jag börjat träna 4 ggr/vecka så är jag hungrig hela tiden...Och jag vill inte ha tillbaka mina volanger:) Kanske Andreas-dieten är bra då...
Men liiite mjuka kan vi ju få vara...man ska ju vara mysig att krama oxå;) Hihi
Ha en fin kväll vännen!
Kram Cilla

Birgitta sa...

Hej vännen! Blir så glad när jag ser att du skrivit på bloggen och jag älskar ditt uttryck "volangen ja" Den har man ju lite till mans och skulle behöva få bort den. Men det verkar omöjligt. Men som Gunde säjer "inget är omöjligt".
Så söt lilla Blyerts är. Förstår att du faller pladask för honom (eller henne). Vad fin lilla barnbarnet kommer att bli i den tröjan.
Önskar dej en fortsatt skön vecka.
Kram Birgitta

Viola sa...

DU ..det är inte så lätt att bli av med volanger i denna åler..huden är liksom inte lika elastisk som förr...:) men man försöker så gott man kan..och det är ju inte lätt att påverka jordens dragningskraft som tagit över ens kropp, allting dras liksom nedåt...:) så klart en mormor ska ju vara go och rund..kramen

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Hej Lotta!
Alltid kul när jag ser ett livstecken från dig! Ja, volanger är vi inte ensamma om, och då är det väl rätt normalt. Även jag som är smal har lite av det, det hör nog till åldrandet.
Nu får vi inte fixera på allt men jag känner att man mår bättre om vikten försöker hålla sig nere.
Oj, va du är duktig på att sticka, inget för mig men vi kan ju inte gilla allt.
Snön faller lugnt ner, mulet och grått och jag försöker få fram ett leende på läpparna i alla fall!
Carin

Anonym sa...

Åh, käre värld! Smörblommeprojektet, ja det var förra året det. Lilla Lotta, de 50%har kommit tillbaka, med råge. Här finns volanger må du tro, runt om i flera varv! Om jag hade mer ork just nu skulle jag utmana dig för det behövs en knuff i rätt riktning. Men inte nu, min vän, mina dagar är alldeles för fyllda med Alvedon och Bisolvon så nån motiveringen finns inte.

Men jag önskar dig lycka till på resan, det gör jag!

Missekatten Blyerts är så himla go!
Kram Eva-Mari