torsdag 30 juli 2009

Utflykter

I dessa regniga dagar passar utflykter bra.

Vi hamnade hos Gudrun Gilbertsson, konsthantverkare och väverska som väver sina tolkningar av dikter i bunden sex-skaftad rosengång eller i damast. Trädgården är ett stort intresse och hon bjuder en gång om året in till Konstnärens trädgård. Gudrun finns i Gula huset strax utanför Askersund. Inte vitt, inte shabby utan färgfyllt med tankar och känslor invävda i bildvävarna.
I Huset på Strand, strax utanför Årjäng möter vi ännu en trädgårdsintresserad tjej, syster med Mimi Design. Här fikar man hembakt bröd, marmelad gjord på stället och shoppar Lena Linderholmprylar om man vill. Just nu pågår en fotoutställning, där kändisar som Richard Gere, Duke Ellington och Sean Connery finns att beskåda. Trädgården är värd ett besök som inspiration!
Till Svartå Herrgård åkte vi för att äta lunch. Gös, vackert dekorerad med tagetes. En njutning för gom och öga.


En helg i Stockholm och ett besök på Rosendahl trädgård. Vackert, sinnligt, njutbart! En solig helg.....ett trots i denna svenska regniga sommar!



Dotter i fotartagen!
Matildas bod Man tar av mot Åmot på vägen från Karlstad till Arvika. Fröding besökte Matildagården eller Slorudsborg som den heter egentligen. Idag finns ett loppis/antikbod här. Vacker omgivning.


Kärlet fick följa med hem och pyntades med lavendel!
Mina vackra tjejer! Pippitröjorna är gjorda av lilla mig. Den ena för hand, den andra på maskin!

En underbar liten tjej, fullkomligt avslappnad i morfars armar!

Nu mina vänner vill jag ha SOL!.........
Sommarkramar till alla i sommarsverige!

fredag 24 juli 2009

Gamla nya vänner!


Igår fick vi besök av en gammal......ja inte i ålder, hon är ung och fantastisk, vän. Första gången hon kom in vårt liv var hon tio, fniss! Mia, på Änglarum var på besök. Med sig hade hon en fantastisk person. Det kändes som om vi känt varandra länge fast vi träffades för första gången igår.

Vi satt och surrade ett tag över livet och över sammanträffanden som sker. Vi pratade om önskningar och dess uppfyllanden. Vi pratade om tankens kraft och makt! Spännande!

Det ösregnade...men vad gjorde det när det fanns värme från levande ljus och vänskap så härlig.
Nu ser vi fram emot att det blir en dag utan regn, så att cykeln kan bli färdmedlet hit....det blir liksom lite lättare att ta sig tillbaka hem till Kil då!

Tusen tack Mia för att ni ville komma till oss. Du är en underbar person med stort och varmt och äkta hjärta! Tack för att du är en del av vårt liv! ...och tack för den underbara kransen, kortet med de tänkvärda orden och godiset till kaffet!

torsdag 23 juli 2009

Betongarbetare....

äntligen blev det av, det som jag funderat på i flera år faktiskt, att gjuta lite i betong.

Befinner mig fortfarande i teststadiet...men ett par rabarberblad har det blivit, några blad bergenia, några byttor. En del blev ok, andra alster inte fullt så lyckade

...men det gör itt nôe


Lite lavendelskörd har det blivit också! Får mig att känna att jag sparar sommarens dofter till mörkare tider.
i övrigt njuter jag......varje morgon tar jag en liten bytta med mig på min morgonpromenad och fyller den med blåbär. Skogen doftar helt sagolikt, lite fuktigt, lite jordigt. Det är sinnligt att sitta på huk i blåbärsriset och plocka dessa vackra, goda och nyttiga bär. De innehåller ju gott om se-vitamin hihi! Vi njuter alla bär färska, att spara i burkar är ingen större idé. Vi äter inte sylt speciellt ofta och saft dricker vi inte heller....fast jag ska nog koka lite svart-vinbärssaft. Det finns ju en liten parvel i mitt liv numera, som kanske vill dricka saft så småningom....vem vet?????
Fortsatt glad sommar där ute!






söndag 12 juli 2009

Det finns inget dåligt väder.......

tänkte jag.....
utan bara dåliga kläder och letade fram mina tovade pulsvärmare/torgvantar, tovade halsduken och dunvästen. Sedan tänkte jag att vilken tur jag har som bor i detta landet för i min garderob finns gott om ullkläder och varma strumpor.

Ut på morgonpromenad ska jag ju.....

...och tänka sig, bäst som jag går där i den vackert hållna tallskogen, luftig och skön, tittar solen fram. Ljus som silar mellan tallstammar är ett sällsamt ljus....jag ser upp på kungsfågeln som hoppar upp och ner på grenarna, tjattrar lite ilsket på mig, jag är en inkräktare på hans revir, över huvudet flyger en hackspett, på en annan gren sitter en liten skatunge och prövar sina färdigheter. Hur är det? Kan jag hoppa till grenen ovanför mig?...och se där...en råget med ett kid och min lilla halvlitersburk är fylld med dagens blåbär. Kan det bli bättre?????

Väl hemma doftar det kaffe. Mannen har kommit upp, kokat kaffe och jag tar en ny frukost. Månntro om jag ska blanda till lite betong idag?

...men först ska jag gå ut i men egna skog och plocka lite blåbär.......skogen är inte stor....men det finns blåbär där!...också!

Underbart är inte kort! Underbart är det mest hela tiden!

tisdag 7 juli 2009

Rödklöver

Våra bästisar firar silverbröllop idag.
Tänk att det är 25 år sedan som vi var värdpar på deras bröllop, som mannen spelade för dem i kyrkan, som vanligt hade han komponerat musik till brudparet. Uruppfört och uppfört vid detta enda tillfälle! Bruden hade en krans av rödklöver, folkdräkt...ja på den tiden gifte sig alla våra vänner i folkdräkt....även vi så klart! och vackra band som hängde ner från kransen.

Jag tänkte.... att nu så här 25 år senare..... så gör jag en hjärtformad krans av rödklöver att ta med på festen ikväll!

Det blev några klöver över som jag satte ner i mina senaste loppisfynd, på vår sommarveranda.


Till vårt eget bröllop komponerade han all musik, utom psalmerna förstås.....men Den blomstertid är skriven av en släkting till mig....så det var ju nästan som.... *fniss*.

Anledningen till att mannen komponerade musik till alla våra vänner då de gifte sig berodde på att han alltid brukade bli ombedd att vara organist och eftersom många brudpar ville att han skulle spela musiken som han komponerade åt oss och vi inte ville att den musiken skulle spelas på några andra bröllop än vårt eget och eventuellt om våra barn ville ha musiken så fick det bli så

........varje brudpar fick en låt skriven till sig, uruppförd på bröllopet, noterna nedtecknade som present......

Silverbröllopsparet.......ja brudgummen hade skrivit Lena Marias Brudmarsch och min gubbe framförde Bröllopsmusik Opus II. Vilka underbara och härliga minnen!!!!!!

torsdag 2 juli 2009

Lyckliga jag!

Idag kom den! Vinsten!
Från Trådspira!!!!!!
Lyckliga, lyckliga jag! Dessutom hade jag telefonkontakt med Kristina Lindbohm, tjejen som är Trådspira (fniss)! WoW! Vilken tjej! Kändes som om vi skulle kunna sitta och surra en ganska lång stund om livet och annat!
Det är inte omöjligt att min återkomst här, på riktigt, i höst kommer att innehålla en och annan överraskning!!!!!! Hoppas att ni trogna, blir nyfikna och undrar när hösten närmar sig!!!!!!
Nu har jag i alla fall ett mycket vackert trädgårdsmycke. Det kommer att flyttas på..
för jag vill hitta en perfekt plats för detta vackra, men tills dess...
kolla bara
...är hon inte bara hur duktig som helst??????



Imorse kom min man till mig med en tallrik sommarsmak!
Vi hade faktiskt smultron på vår tomt i sådan mängd att vi fick varsin tallrik! Med grädde! Himla fiffigt med LCHF-diet (low carbonate-high fat) Grädde är jättetillåtet!!!!!!! Sedan var det jordgubbar till lunch! med yoghurt!
Vi tar cykeln till jordgubbsodlaren, dagligen...cyklar hem med en 3-liters creme fraiche-hink med jordgubbar! Fyllda med C-vitamin, antioxidanter och solsken!

Jag har en spindellilja!
För över 35 år sedan övertog jag min morfars lägenhet. I den fanns en spindellilja, som var gammal redan då! Jag har vårdat den sedan dess och då och då blommar den! Som i år! Man kan inte låta bli att förundras över naturen!

Gillar naturvänligt! Detta är tvättnötter! Min gulliga syster-yster förärade mig ett gäng tvättnötter! Man lägger 6-8 nötter i en påse och tvättar! Inga kemiska tillsatser och när tvättförmågan avtagit (när det blanka på insidan av skalet inte är blankt längre) lägger man nötterna på komposten! Jättefiffigt! Just nu befinner jag mig i utvärderingsfasen! Blir det rent?????
Till sist!
Mormors lilla groda har hunnit bli 5½ vecka. Äter som bara den! Ligger över sin kurva! Har det varmt! Varför en filt utan något på kroppen, i mormors trädgård, är ganska skönt!
Jag är för tillfället en mycket nöjd och lycklig sommarlovsfirande person! Inte gör jag många knop! men det tycker jag faktiskt att jag är värd!!!!! *fniss* Det kommer en höst, med stress och jobb!Alla er därute som väntar på semester och på lata dagar! Jag unnar er alla det! Hoppas att ni inte behöver vänta! Livet är nu!
Kramis!